Menzil | islami Forum| Menzil Hatıraları| Menzil Sohbetleri| Menzil şiirleri| Sadatı Kiram| Forum Ana Sayfa
   Home  •  Profil  •  SSS  •  Üye Listesi  •  Kullanıcı Grupları 
 Kayıt  •  Arama  •  Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın  •  Giriş

Welcome
ES-SELAMUN ALEYKUM MeNZiL ﷲMeNZiLiSTaN | DoSTuN SeSiﷲ |MeNZiL SoHBeTLeRi|MeNZiL HaTıRaLaRı|SaDaTı KiRaM|DoSTuN SeSi HOŞGELDİNİZ.

sofiler ve sıgara
Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Menzil | islami Forum| Menzil Hatıraları| Menzil Sohbetleri| Menzil şiirleri| Sadatı Kiram| Forum Ana Sayfa -> ...SORU VE CEVAPLAR...
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Miray
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Cmt Şub 09, 2008 8:18 pm    Mesaj konusu: sofiler ve sıgara Alıntıyla Cevap Gönder

S.A arkadaslar yenı üye ve yeni sofiyim inşallah...cok hızlı bır kararla sofı olmaya karar verdım nedenını bılmıyorum,tasavvuf ehlı olacaktım fakat hangi tarıkata mensup olacagıma karar veremıyordum bır turlı ve sofı oldum...Ama aklımda hep soru ısaretlerı vardı emın degıldım kafamı en cok karıstıran olay ıse sofılerın buyuk bır cogunlugunun sıgara ıcmesıydı,kesınlıkle sıgara ıcmenın takrımen mekruh olduguna ınanıyorum ve ozellıkle sofılerın sıgara ıcmesıne hıcbır anlam veremıyordum hala veremıyorum...yurtdısında merak amaclı bır dergaha gıttım ve kadınların hepsı hamıle olanı olmayanı gencı yaslısı haydı zehırlenmeye gıdelım deyıp sıgara molası verıyorlardı neredeyım ben dedım ınanılmaz sasırmıstım ve cok normal bıseymıs gıbı hıc utanmadan kotu esprıler yapıyorlardı,neyse dedım kısılerın yaptıklarına takılmamak lazım tr de bı bakayım orda durum nasıl dedım burda sohbetlere katılmaya basladımyıne sıgara ıcılıyordu ve neden sıgara ıcıyorsunuz dıye sordugumda hosuma gıdıyor sofılerın cayına ve sıgarasına karısılmaz dıyorlar bu nasıl ıstır nalyamadım!ıcınde 2000 e yakın zehırın bulundugu uzun vadelı ıntıhara nasıl bu kadar rahat cevap verılır bılmıyorum menzıle gıttım hersey guzeldı ama ordakı herkeste asırı sıgara ıcıyordu,sonra sofler hızmet var dedıler sırtımızda 5. kata yukler tasıdık bır de ne goreyım seyyıdelerden bırının dogum gunuymus hertarafta susler muzık son ses kım oldugunu hatırlamıyorum seyyıdenın sonra o geldı herkes alkısladı hemen halaya durdular yaktılar sıarayı sok oldum ben oturup saatlerce agladım cok pısman oldum sofı olduguma hadı ınsanlar ıcıyolar bırakmak ta ıstıyolardır ama o seyyıdenın ıcmesını o ortamı hal ve hareketlerı hıc dogru bulmadım o gunden berı kendımı tam verebılmıs degılım hala benı aydınlatın bu konuda lutfen bırıne sofıyım dedıgım zaman haa su sıgaracı sofılerdenmısın denılıyor ne olur mantıklı cevaplar vererek benı rahatlatın aklıma geldıkce hala aglıyorum seyhıme odaklanmak faydalanmak ıstıyorum ben Sad
Başa dön
Miray
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Pzr Şub 10, 2008 8:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar sorumu yanıtlayacak kimse yok mu?
Başa dön
makinamuhendisihakan
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Sal Şub 12, 2008 7:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Aleykümselam sigara içmeyi abartanları bi kenara atalım. Bir gün sofinin biri önceki Sultanımıza sofileriniz sigara içiyorlar demiş. Mübarek Seydamız sadece demiş ki "BİZ İÇMİYORUZ..." Sofi yakınıp duruyormuş o kadar yoldan geldik soru sorduk iki kelime söyledi diye. Sonra hali böyle devam ederken şimdiki Sultanımız görmüş Sultanımız derdini dinlemiş. Sonra şöyle demiş "Seyda Sultan o sözü demekle şunu demek istemiş sadece bize bakın biz içmiyoruz demek istemiş." Biz sadece kendi nefsimize bakalım. Başkalarını yaptıkları yanlışlıklar bizdede vardır. Bu kapı çok çok büyük inşallah sen bunlara takılıp kafanı yorma biz hep kendi nefsimize bakalım...
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Sal Şub 12, 2008 8:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

seydamın sofisi
seydanın yanına geliyorlar ve diyorlar ki kurbanım şöyle bi bakıyoruz sofiler çok sigara içiyorlar buna engel olamazmısınız dyo seyda tebessüm ediyor kurbanım sofiler buraya gelirken ellerin de 100 tane günahla geliyorlar biz bunların 99 tanesini alıyoruz . sadece bi tanesi kalıyor buda insan bedenine en az zararı olan sigarayı bırakıyoruz dedi eğer biz sofinin elinden osigarayıda alırsak vay o zaman sofinin haline diyor aldığımızda sofi çıldırıyor buyurdu .
kurbanım ben bunu biliyorum eğer istersen daha araştırayım . . .hani derler ya benim adım hıdır elimden gelen budur . . . Smile
Öyle bir Sevdasın, sönmeyensin Sen,

ya muhammed ...
Başa dön
Miray
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Çrş Şub 13, 2008 8:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım gercekten tatmın edıcı cevaplara ıhtıyacım var...burda sofı bır arkadasa sordum da neden sıgara ıcıyorsun dıye,hosuma gıdıyo sıgara ıcmeyı sevıyorum dıyor neymıs efendım dursun alı erzıncanlı da ıcıyormus hemde cok fazla o yuzden kendısının ıcmesınde hıcbır zarar goremıyormus,yanı benım durumdan kastım su sofı bılınclı olmalı cocuklarını etrafındakılerı dusunmelı bencıl olamaz muslamansa,benım duymak ıstedıgım suydu gavsımız bunun dogru olmadıgını soylesın artık sofının gavsına sadık olup olmaması da onun sozunu tutup tutmamasıyla alakalı Smile ben sımdı babama falan sofı oldugumu soylerken cekınıyorum cunku ınsanlarda o kadar ters tepmıskı bu durum oo su herkesın sıgara ıctıgı tarıkatmı dıyorlar,o yuzden gızlı sofıyım herseyı gızlı yapıyorum soylemeye cekınıyorum,hanı herkes sıgara ıcınce ve durumdan hıc sıkayetcı olmayınca, bırakma cabalarının oldugunu gormeyınce alalala nerdeyım ben dedım ılk baslarda artık sındırmeye calısıyorum cunku ben bu yolu tercıh ettım muvaffak olmak ıstıyorum...bu konuyla ılgılı daha ayrıntılı bılgı verırsenız bana ınanın cok sevınırım cok tesekkur ederım ılgınız ıcın Allah razı olsun...
Başa dön
sancaktar31
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Prş Şub 14, 2008 4:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

bence seen çok yanlış düşünüyosun sofi . . .

ya muhammed ...
Başa dön
vurgun-etti_sevdan-beni
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Prş Şub 14, 2008 5:46 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kurban hepimizin hataları kusurları günahlarımız var dua etmek lazımdır Allah yardımcımız olsun Allaha emanet ol sofi kardeşim...
Mecnun etti sevdan beni...

Unutamam GAVSIM SENİ
Yangın etti sevdan beni

Kurbanım ben yüzbin kere
Hasret etti sevdan beni

VURGUN ETTİ SEVDAN BENİ...
Başa dön
Miray
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Cmt Şub 16, 2008 9:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sancaktar31 kardes bunun benım dusunup dsunmemele alakası yok ben gorduklerımı anlatıyorum yapılanlar yanlıssa ben ıyı dusunsem ne farkeder?tabıı kı hepımızın hatalrı var aksını ıddıa etmıyorum zaten ama genel olarak sofılerın yaptıgı yanlıslardan bahsedıyorum...benzaten dıyorum hepımızın hatalrı var benımde cok hatam var muhakkak ama menzılde yasayan bır seyıdenın de sıgara ıcmesı bana anormal geldı goruslerımı ıfade etmem de bır sakınca goremıyorum ben...
Başa dön
sancaktar31
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Cmt Şub 16, 2008 11:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kurbanım o belki kendi ayıbı labilir sen tam kesin olarak onun seyide olduğunu öğrendinmi . sadat diyo ki sizler sofi siniz yani sofi diyerek amel yapma niyetinde peygambere en yakın alansınız diyo eğer sigara içerken dikkat edin sokaklarda asla sigara içmeyin diyo bu sizin ayıbınızı deil bağlandığınız yolu zayıflatır o da iyi olmaz . ama sen yanlış düşüncelere kapılma sofi seyda onların hepsinii görüyo bende biliyorum hepimizin hatası çok ama iş hataların pişman olup tövbe etmek tir .
kurbanım . . . eğer istiyosan sigara konusunda ki düşüncelerini destekleyecek yazılar bulayım sofi . . .

ya muhammed ...
Başa dön
MeNZiLaSiGi18
ﷲ VeFaKaR aDMiN ﷲ
ﷲ VeFaKaR aDMiN ﷲ

MesajTarih: Pzr Şub 17, 2008 1:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kurbanım bende sigara içiyorum... tabiki zararlı ancak sigara birde yanında çay oldumu çok güzel muhabbet veriyor... sultanım ne güzel demiş ben içmiyorum diye sofi kendine baksın kendi nefsine baksın sultanım yapmıyor bunu o yapıyormuş gibi göstermeyelim göstertmeyelim anlatırkende böle anlatalım...

Başa dön
sancaktar31
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Pzr Şub 17, 2008 2:49 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

iyi kurbanım allah muhabbetinizi arttırsın . . . Smile

ya muhammed ...
Başa dön
Miray
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Pzr Şub 17, 2008 11:51 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sancaktar31 evet seyıdeymıs o mekanı hazırlayan sofı kardeslere sordum cunku emın olmak ıstedım bılıp bılmeden yanlıs dusuncelere kapılmayım dıye o yuzden cok sasırdım yoksa mesela menzılasıgı18 sıgara ıcıyormus yaptıgının dogru olmadıgını bılıyor ama pek de pısman gıbı durmuyor,bırakmayı da dusunmuyor sanırım : ) onun ıcıp ıcmemesı umrumda degıl ama sıgarayı hos bıseymıs gıbı yanına da cay oldumu cok guzel oluyor dıye ınsanlara yanlıs tanıtması hos olmuyor tabı ayrıca ben SEYDA HZ nı sıgara ıcıyormus gıbı gostermedım kesınlıkle sonsuz saygım muhabbetım var ona lutfen yazdıklarımı tam anlamadan yanlıs acıklamalrda bulunmayım Wink yıne bu konu hakkında bılgı sahıbı ooursanız paylasın lutfen...tesekkurler...
Başa dön
MeNZiLaSiGi18
ﷲ VeFaKaR aDMiN ﷲ
ﷲ VeFaKaR aDMiN ﷲ

MesajTarih: Pts Şub 18, 2008 12:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kurbanım hakkını helal et benim öle bir amacım yoktu. keşke bıraksak... öyle gösterdinisde demedim allah sizden razı olsun öle bir şey zaten.. siz bence en haklı kişisinin.. inşallah zamanla sofiler bu alışkanlıktan kurtulacaklardır dua edin.. hakkınızı helal edin..

Başa dön
sancaktar31
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Pts Şub 18, 2008 3:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

miray kurbanım allah en iyisini bilir ben içmiyorsam gerisine sadece sağlığa zararlı olduğunu söylerim kendini illa bırak diye bişey yapamam çünkü içten gelmesi lazım . biliyoruz yanlız sofiler değil tüm insanların vazgeçilmezi olmuş ben daha bu zamana kadar şükür ağzıma almadım inş. bundan sonrada başlamam adamları görüyoruz üstünde kıyafeti yok cebinde 4 ytl lik sigara taşıyor . çocuklarına harçlık vermiyor hergün sigaraya para buluyor artık çevrede sanki sigara içene büyük gözüyle bakıyorlar . ama aslı öyle değil vakti gelece ölecekler bide derler ki atın ölümü arpadan olsun ya bırak kardeşim olurmu ben neden işkence içinde öleyim kıvrana kıvrana . gerçi ben ne kaar desem boş içen yine içiyo bırakamıyorum ya geç kardeşim nasıl başladın desem kesinlikle özentidir . allah onlara inş tez elden bıraktırmaya yöneltsin . allahu alem ben seydanın sofile sigara elinize hiç yakışıyomu diye dediğini duydum . . . kardeşim bizim yapacak hiç bi şeyimiz yok ki sadece dua edelim inş bırakmaları için . . . bi de şu komik durum var yaş 45-50 dayanır ondan sonra bırakırlar ya zaten iş işten geçmiş bıraksan neye yarar . . . neyse hepiniz allaha emanet olun . . .

ya muhammed ...
Başa dön
Miray
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Pts Şub 18, 2008 9:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Kardeslerım Allah razı olsun gercekten cok rahatlattınız benı su cumleyı duydum ya baska bıse ıstemem seydam sofılere sıgara elınıze hıc yakısmıyor demıs onu fıkrı benım ıcın onemlı olan ıns herkes bu uzun yollu ıntıhara bı son verır,ben sunu zannedıyodum herkes ıctıgıne gore seydam bıse demıyo onlarda cok rahatlar bu konuda dıye dusunuyodum,seydama gercekten kıymet onem ehemmıyet veren zaten ıcmez degılmı onun agzından cıkan benım ıcın emırdır seydam dıyosa bı bıldıgı vardır deyıp sofılerın bırakması gerekır : )
Başa dön
sancaktar31
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Sal Şub 19, 2008 12:31 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kardeşim sofilik zaten elini eline aldığımız zaman başlar biz onunla tevbe ettik . ona intisap ettik onun için sadat bizim canımız onu üzecek hareketlerde bulunmak sofiliğe yakışmaz sadatlık öyle herkese verilmez gavs- ı zaman boşuna denmemiş . . . onun için onu üzmeyelim . . . ben duydum ki sadat eskiden çok gülermiş ama şimdi ben daha görmedim şimdi düşünsek acaba neden . . . sofiler ne yapıyo . . . kardeşim seni bi nebzede olsa içindeki şüpheyi birazda aydınlattıysam ne mutlu bana . . . Smile

ya muhammed ...
Başa dön
ucar
• YeNi MeNZiLLi
• YeNi MeNZiLLi

MesajTarih: Cum Mar 14, 2008 12:16 pm    Mesaj konusu: SİGARA Alıntıyla Cevap Gönder

Miray yazmış:
Arkadaşlar sorumu yanıtlayacak kimse yok mu?

gül gül gül gül gül
kurban allah razı olsun, hakkınız helal edin.
aşağıdaki linkte cevabınızı bulabilirsiniz... gül gül gül

http://www.nasihatler.net/menzil-hikayeleri/sigara.html gül gül gül gül gül gül gül

gül gül gül gül razi gül gül gül gül gül
Başa dön
erken
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Cmt May 17, 2008 12:41 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

sigara konusunda bende sigaraya karşıyım ama miray kardeş fazlaca abartmış dedikleri doğru aslında ama bizim mübarekleri sorgulamak gibi bir haddimiz yok o yüzden miray kardeşim seyyide annelerin elinde bende sigara gördüm ama sen ne bilecen ki mübareklerin bir bildiği vardır ki içiyorlar ne bileyi açıkcası kendi adıma konuşmam gerekirse ben asla bu güne kadar mübareklerin yaptığı hiç birşeyi eleştiripte yargılamadın neyse selametle kardeşim allah yar ve yardımcın olsun inş.
Başa dön
son geminin yolcusu
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Cmt May 24, 2008 1:22 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kurban tabiki herkez bu sigarayı bırakmak istiyor. Benim sofiliğim çok eski değil ama hiç sofininde bırakmak istemediğini duymadın.Bide olay şu yönüyle bakarsan kurban belki biraz daha tatmin olursun.Hiç birimiz bu kapıya alim olarak gelmedik (belkigelen vardır ben kendim için söylüyorum) yani çoğumuzun çeşitli alışkanlıkları vardı bunlara saymaya gerek sofiler saadatın tövbesini aldıktan ELHAMDÜLİLLAH bu aılşkanlık vazgeçiyorlar birtek sigaraları kalıyor kurban onuda bıraktırmaya çalışırsak kaybederiz sofileri kaybetmektense sigarasına tahammül etmemiz lazım onlar bişe yapmak istiyorsak dua edelim... biz istikametimze bakalım şüphesizki Gavsımız bizden daha iyi biliyor hakkını helal kurban
İnâyetine sığındım, kapına geldim. Hidâyetine sığındım lütfuna geldim. Kulluk edemedim, afvına geldim.
Şaşırtma beni, doğruyu söylet, neş'eni duyur, hakîkati öğret.
Sen duyurmazsan ben duyamam, Sen söyletmezsen ben söyleyemem, Sen sevdirmezsen ben sevemem.
Sevdir bize hep sevdiklerini!.. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini.
Sevdin habîbini, kâinâta sevdirdin. Sevdin de hil'at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrahim'den Makâm-ı Mahmûd'a erdirdin, server-i asfiyâ kıldın, Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafa kıldın.
Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtirâm O'na, O'nun âline, ahbâbına, ailesine, ashâbına ve etbâına Yâ Rabb
Başa dön
gül sima
• MeNZiL SeVDaLıSı
• MeNZiL SeVDaLıSı

MesajTarih: Cum Ağu 01, 2008 3:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

kurbanım seyyidelerimiz şafi degiller mi ?şafilerde sigara içmek mekruh degil diye biliyordum ben(yanlış bilgi vermek istemem eger yanlışsa lütfen düzeltin.)ayrıca dogum günü kutlamaktada pek bişey yok gibi geldi bana cünkü biz peygamberimizin dogum gününüde kutluyoruz.yani seyyidelerimiz yanlış bişey yapmamış inşallah.sofilere gelince isteyen istedigi kadar sigaracı tarikat desin.sen yoluna bak .içine girince sigaracıları falan unutuyo insan .zaten bizim sofi abilerimize hayranim.menzile gidiyorum bi bakıyorum basında takke altında bi kot elinde bi sigara.yada saclar uzun o saclara bi takke alta zincirli kotlar elede bi sigara tamamdır.(tamam sende haklısın içmeinler ama bence yakısıyo yaa.)tabi gavsım yakışmıyo demişse yakısmıyodur.sofi kardeşlerimin sigarayı bırakması duasıyla selametle inşallah.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    Menzil | islami Forum| Menzil Hatıraları| Menzil Sohbetleri| Menzil şiirleri| Sadatı Kiram| Forum Ana Sayfa -> ...SORU VE CEVAPLAR... Tüm zamanlar GMT + 3 Saat
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)   

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

Community Chest

Download our forum toolbar