Tarih: Pzr May 11, 2008 7:06 pm Mesaj konusu: GAVS mı dedi hav mı dedi kavgası
Babam çok eskiden münkirmiş .sonra sofi olmuş .Anneminde sofi olmasını çok istiyormuş ,elinden geleni yapıyormuş.dergahtaki sohbetleri kasete çekip evde anneme dinletiyomuşki oda sofi olsun diye..Bi gün yine teybe sohbet doldurmuş ama busefer bi feyz bir cezbe sofilerde ...Sofinin biride hızlı hızlı GAVS GAVS GAVS GAVS diye cezbelenmiş .evde kaseti anneme dinletice babam annem demişki
_ bey bu adam ne diyo . demiş gavs diyo .. annem
_ne gavsı hav diyo bunlar ne biçim müslüman ALLAH demiyolarda hav hav diyolar...(teyip çok kaliteli çekmemiş sesi .e sofide hızlı hızlı söyleyince ses yanlış anlaşılıyomuş .olacak olursa..Başlamışlar tartışmaya -GAVS dedi hav dedi GAVS dedi hav dedi.....
aradan bi zaman geçmiş.kafile kalkıyo annemide götürüyolar. menzile yaklaşınca bayan sofinin biri diyoki
-kurban menzile yaklaştık gözünüzü kapayıp kısa bi rabıta yapalım. Annemde kapatıyo .
Geliyolar menzil e. anneme -haydi sofi aç gözünü iniyoruz .diyolar .Annem
-valla ne yapıyosam gözüm açılmıyo .diyor.Mejbur ölece indiriyolar yardımla.sonra SEYDA KS. ni beklemeye başlıyolar .mubarek geçerken annem başlıyo bağırmaya..
-hav hav hav hav hav etraftakiler diyoki -oyy oyy bu nasıl insan ALLAH demiyoda havlıyo.kimide vardır hikmeti diyor...neyse SEYDA HZleri tam annemin önünden geçerken bu ulum ulum uluyo.
sonra kanter içinde kendine geliyo.sofiler diyoki -kurban sen niye öyle havladın seyda hz geçerken...
Ağlayarak -görmedinizmi dilim tutulmuştu konuşamıyodum ,simsiyah bir köpek olmuştum yalvardım seyda hz dua ettide insan oldum .. saatlerce ağlıyo tabi
eve dönünce babama anlatıyor ..babam -ŞİMDİ ANLADINMI O SOFİ CEZBELİYKEN GAVS MI DİYOMUŞ HAVMI?
-Bey gavs diyomuş gavs, hav diyen benim bunu iyi öğretti bana mubarekler.
sofilerine dil uzattırmıyolar evelALLAH .
EZ KURBANETTEBİMO BABOO CANN _________________ Arif isen bir yeter koklamaya
Cahil isen gir bahçeye yıkmaya
Öylesine diri olki seni öldürmeye
Gelenler sende dirilsinler
(Şeyh sadi şirazi)
Amiin kurban amin..
Allah razı olsun.. _________________ Ya Rabbi! Dostlarını ve evliyanı öyle gizledin ki, onları bulan sana kavuşuyor ve sana kavuşmayan, onları tanımıyor.
valla sofim çok güzeldi baya etkilendim aslında kurban annene verilen ders güzelde ben hep sofi kardeşleri kınayan kişilere inş. başınıza gelsin derim
onlarda bana küserler nedeni
sen bize bedduamı ediyosun die işe kurban böyle
zikreyleyince insan kendinden geçiyo ve rbbine ne kadar aşk ve sevgi duyuyorsa cevbenin dozuda bir o kadar artıyo rabbim hakkıyla zikredenlerdn eylesin kardeşim _________________ '' İnsanların en zavallıları kimlerdir? ''
'' ALLAH'a ulaştıran yolu bilmeyen ... Ve
kendisine böyle yol tarif edilmeyenler. ''
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum